Jahorina: Ski sezona počela punom parom

0

Olimpijski centar Jahorina započeo je ovogodišnju ski-sezonu u punom kapacitetu, tako da već prvi dan skijanja na Jahorini u Novoj godini obećava mnogo uspješniju turističku posjetu od prethodne sezone, izjavio je danas Srni rukovodilac za sport i ski-staze u ovom centru Miro Kalem.

“Imali smo sreću što nam je snijeg ove godine pao na vrijeme tako da smo, uključujući i aktiviranje sistema za vještačko osnježavanje, blagovremeno uspjeli urediti i pripremiti staze na veoma kvalitetan način, uz obezbjeđivanje svih mjera propisanih za bezbjednost skijališta“, naveo je Kalem.

Prema njegovim riječima, olimpijska ljepotica Jahorina za Novu godinu bilježi povećan broj turista, tako da je samo prvog dana januara zabilježen dolazak više od 2 000 skijaša, kojima su na raspolaganju bile sve ski-staze osim staze za olimpijski spust.

Kalem je dodao da skijaši najradije koriste veleslalom stazu Skočine, koja je pripremljena kombinacijom prirodnog i vještačkog snijega, i koja je već spremna za prva takmičenja.

On je dodao da vertikalni transport funkcioniše bez zastoja i bilo kakvih problema.

„Kada je riječ o bezbjednosti na ski-stazama, spasilačka i gorska služba su u punom kapacitetu i one na visokoprofesionalan način obezbjeđuju turiste. Imali smo već nekoliko lakših povreda skijaša, kojima smo u maksimalno kratkom roku pružili prvu pomoć, dok smo skijaša sa težim prelomom noge brzo i efikasno medicinski zbrinuli i transportovali do bolnice Kševo“, istakao je Kalem.

On je rekao da su zaštitne mreže i strunjače već postavljene na stazama, a da je u toku i postavljanje ski-signalizacije, sve radi pune bezbjednosti skijaša, sankaša i bordera, ali i velikog broja ljubitelja šetnje na svježem vazduhu.

Kalem je potvrdio da su se, na radost svih ljubitelja Jahorine i turističkih radnika, obistinila ranija očekivanja jahorinskih hotelijera o velikoj popunjenosti turističko-ugostiteljskih kapaciteta za Novu godinu.

“Velikom broju posjetilaca, bilo da je riječ o rekreativcima ili skijašima, pogoduju i idealno očišćene putne komunikacije koje na Jahorinu iz Sarajeva vode preko Pala i Trebevića. Jedino što smo kao manji problem uočili ovih prvih dana sezone jeste neadekvatno čišćenje i održavanje parking prostora, ali se nadam da ćemo i to pitanje vrlo brzo riješiti na najbolji mogući način“, zaključio je Kalem.

(www.palelive.com / Srna / foto: B. Blagojević)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare