Jahorina: Počinje forum preduzetništva i inovacija

0

Preduzetništvo i investicije biće glavne teme dvodnevnog zasjedanja „Balkan venčur foruma“, koji će danas početi na Jahorini.


Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marko Kakuća rekao je ranije da će u projektu, koji se finansira iz četvrtog poziva za transnacionalni program jugoistočne Evrope, učestvovati 20 različitih partnera iz 12 evropskih zemalja.

„Vrijednost projekta je oko 1,7 miliona evra, a njegovi osnovni ciljevi su identifikacija aktera u regionu, odnosno vlasnika kapitala koji imaju potencijal za finansiranje novih inovativnih preduzeća“, rekao je Kakuća Srni.

Govoreći o tehničkim karateristikama ovog foruma, direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić rekao je da će se tokom dvodnevnog zasjedanja fokusirati na dvije glavne teme – preduzetništvo i investicije.

„Do sada imamo 50 izabranih poslovnih ideja koje će biti predstavljene pred više od 25 investititora koji dolaze iz evropskih zemalja i SAD“, rekao je Gverić.

On je napomenuo da će biti održan veći broj panel sesija o preduzetništvu i investicijama, te sastanak na kome će biti riječi o pravcu razvoja preduzetništva i investicionim politikama.

Gverić je istakao da je Inovacioni centar, ali i cijeli organizacioni tim ovog foruma, dobio podršku od Vlade Republike Srpske u realizaciji ovog događaja.

„Samim tim ćemo stvoriti dodatne preduslove za sve preduzetnike kako iz Srpske, tako i iz regiona da se predstave investitorima i na taj način dođu do sredstava za realizaciju poslovnih ideja“, pojasnio je Gverić.

„Balkan venčur forum“ pruža priliku najperspektivnijim preduzetnicima koji se bave tehnologijom obnovljivih izvora energije i recikliranja, informacionim tehnologijama, te biološkim naukama da predstave svoje aktivnosti, kao i da se susretnu sa međunarodnim strateškim partnerima, vodećim stručnjacima iz fondova rizičnog kapitala i korporativnim investitorima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare