Jahorina među najjeftinijim preporučenim ski destinacijama u Evropi prema Skyscanneru

0

Popularni sajt za pretragu jeftinih hotela i letova Skyscanner.com je u svom odjeljku rezervisanom za novosti objavio listu najjeftinijih preporučenih skijališta u Evropi za sezonu 2012/13, među kojima je svrstao i Jahorinu na 9. mjesto.


“Ne želite
plaćati 210 funti za ski pass? Ne želite trošiti 7 funti za pivo? Ako želite jeftino skijanje, onda zaboravite Francusku, Austriju i nipošto ne računajte na Švajcarsku“, stoji u uvodu teksta na Skyscanner.com.


Na prvo mjesto su stavili
Poianu Brašov u Rumuniji, gdje sedam noći sa ski passom i letom iz Britanije košta 227 funti ili 279 evra. Zatim tu su Vogel Slovenija, najjeftinija destinacija Popova Shapka Makedonija gdje za ski pass šest dana morate izdvojiti 64 evra (81 evro je na Jahorini), zatim Borovec Bugarska, Špindleruv Mlyn Češka Republika, Cairngorm Škotska, Kopaonik Srbija, Jasna Slovačka i Jahorina Bosna i Hercegovina koja je sa drugim najjeftinijim ski passom najskuplja od nabrojanih, jer je let do Sarajeva skup kao i smještaj u Sarajevu za razliku od drugih mjesta. Ukupna cijena sa povratnim letom, odsjedanjem u nekom od hotela u Sarajevu i šest dana ski passom košta 496 evra.

“Jahorina je jedno od većih skijališta na Balkanu i ima ponosno olimpijsko naslijeđe. Skijanje je ovdje u prosjeku na srednjoj težini, sa oko 20 km skijaških staza, efikasnim liftovima i lijepim pogledom prema gradu Sarajevu. Jahorina takođe nudi noćno skijanje, a ima dobre sadržaje u pauzi skijanja sa jeftinom cijenom hrane. Možete odsjesti i u blizini staza, ali ste manje od 30 minuta vožnje do Sarajeva gdje će se odvijati zabava, pa možete kombinovati grad i skijanje u jednom”, stoji u predstavljanju Jahorine praćeno videom u prilogu.


(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments