Jahorina – Domaćin godišnjeg „PREPARE“ okupljanja

0

Godišnje okupljanje „PREPARE“ mreže, koju čine nevladine organizacije koje se bave pitanjem ruralnog razvoja u Evropi, biće održano od sutra do subote u Hotelu „Termag“ na Jahorini, gdje će se okupiti oko 100 učesnika iz 20 zemalja.

Cilj ovog skupa jeste razmjena mišljenja i interaktivno učenje radi boljeg umrežavanja za održivi ruralni razvoj, saopšteno je iz „PREPARE-a“.

Ova mreža nastala je 1999. godine, a njene aktivnosti usmjerene su na jačanje civilnog društva i međunacionalnu razmjenu iskustava u oblasti ruralnog razvoja.

„PREPARE“ okupljanje u ovoj godini čini niz povezanih događaja u BiH čiji je cilj okupljanje predstavnike civilnog društva i predstavnike organizacija iz javnog sektora, prvenstveno iz centralne i jugoistočne Evrope, ali i zemalja članica EU.

Organizatori ističu da je glavna svrha okupljanja da se ruralnom civilnom društvu omogući prilika da diskutuje i izrazi stavove o trenutnim izazovima u ruralnom razvoju Evrope, stvori prostor za razmjenu iskustava i ideja, a posebno da bude podstaknuta razmjena između ruralnih aktera iz onih centralnih i istočnoevropskih zemalja koje su već članice EU i zemalja koje se pripremaju za ulazak u EU, naročito iz jugoistočne Europe.

Cilj skupa na Jahorini je i promocija dijaloga između javnog, privatnog i nevladinog sektora i podsticanje umrežavanja za održiv ruralni razvoj.

Skup će biti održan zahvaljujući podršci „Čarls Stjuart MOTT fondacije“, projekta ACoRD /Savez za zajednički ruralni razvoj/, koji finansira Delegacija EU u BiH, GiZ-a i drugih donatora.

Partneri „PREPARE“ mreže u organizaciji okupljanja u BiH su Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj /ACED/ iz Banjaluke, REDAKS iz Mostara, Udruženje građana „Nešto više“ iz Sarajeva i LAG Una-Sana iz Sanskog Mosta.

Izjava za medije predviđena je drugog dana okupljanja, u četvrtak, 5. septembra, u 13.00 časova u Hotelu „Termag“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare