Jahorina će i dalje biti veliko gradilište

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković izjavio je danas Srni da će Jahorina i dalje biti veliko radilište i gradilište bez obzira na brojne pokušaje opozicije i nekih medija da umanje značaj ulaganja Vlade RS na ovoj olimpijskoj planini. Gluhaković je rekao da Vlada može biti ponosna na posao koji radi na Jahorini, navodeći da od 2001. do 2006. godine nijedna vlada nije uložila ni marku u Jahorinu. „Normalno je da su ljubomorni oni koji ništa nisu radili na one koji rade“, ocijenio je Gluhaković. Prema njegovim riječima, Vlada je 18,3 miliona KM uložila u revitalizaciju dva nova šestosjeda, a 3,5 miliona KM uložiće u uređenje infrastrukture, prilaznih staza i hangara za korpe. „To zajedno iznosi blizu 22 miliona maraka i nema potrebe da se umanjuje vrijednost poslova koje Vlada finansira, jer tim poslovima treba da se raduju svi“, poručio je Gluhaković.

On je istakao da će Vlada RS i u ovoj godini nastaviti ulaganja na Jahorini i da su “čiste spekulacije pojedinih političara u RS i pojedinih medija da su to tričavi milioni“.

Gluhaković je podsjetio da je Master plan za Jahorinu Vlada u cjelosti isfinansirala 2007. godine sa 540.000 KM, iako je po ugovoru iz 2005. godine bilo predviđeno da učine zajednički Vlada RS i grad Istočno Sarajevo sa po 270.000 KM.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare