Јагодић: Млади ће бити стимулисани да граде куће у Новом насељу

0

РОГАТИЦА – Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је Срни да је у плану доношење одлуке о стимулисању младих и младих брачних парова приликом куповине плаца и изградње куће у Новом насељу.

Јагодић је навео да је Влада Републике Српске земљиште у Новом насељу пренијела на општину Рогатица која има обавезу да створи повољне услове за изградњу објеката колективног становања или куповину повољних плацева за индивидуалну стамбену изградњу.

Он је подсјетио да је Скупштина општине Рогатица овог мјесеца донијела одлуку о начину и условима јавне продаје градског грађевинског земљишта у Новом насељу, у коме је планирана изградња стамбених зграда, док су 22 локације намијењене за изградњу кућа за младе и младе брачне парове.

Јагодић је рекао да је именована и комисија за спровођење поступка јавног надметања за продају земљишта у овом насељу, чиме је приведен крају посао припреме документације потребне за улазак у посао јавне продаје парцела, а припремљен је и пут до Новог насеља.

Он је додао да сада слиједи јавна продаја парцела, а потом и обезбјеђење остале инфраструктуре – воде, струје и канализације.

„С обзиром да се ради на стварању услова за изградњу станова и породичних кућа за младе и младе брачне парове који желе остати овд‌је, планирамо и доношење одлуке којом ће бити стимулисана куповина и градња у Новом насељу“, рекао је Јагодић.

Он је навео да је један од приоритетних пројеката за општину Рогатица и рјешавање водоснабдијевања приградских насеља са изворишта Берег, тако што би потрочаши добили воду природним падом, чиме би били смањени трошкови за струју за рад пумпи и за честе ремонте водовода.

„Процјењујемо да ће овај пројекат коштати око 2,5 милиона КМ, а када додамо и трошкове обезбјеђења прилазног пута и уређења парцеле код извора највјероватније ће бити потребно око 3.000.000 КМ, за шта очекујумо помоћ од Владе Српске, као и за сваки већи пројекат у овој општини“, рекао је Јагодић.

Он је најавио да ће локална управа у Рогатици почети активности и за реализацију пројекта новог гробља у близини постојећег градског, што ће бити, како каже, једна од већих инвестиција.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare