„Jагњијада“ 30. jуна, очекује се 8.000 посјетилаца

0

ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД – Општина Источни Стари Град организоваће у нед‌јељу, 30. јуна, 12. Гастро-туристичку манифестацију „Јагњијада 2024“, за коју се већ пријавило више од 90 екипа, а организатори истичу да су спремни да приме очекиваних 8.000 посјетилаца.

„Овогодишњу `Јагњијаду` дочекујемо са посебном радошћу јер ће нам на отварању ове традиционалне манифестације министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић уручити мишљење којим се овај чувени догађај на Вучијој Луци проглашава манифестацијом од изузетног значаја за развој туризма и унапређење туристичке понуде Републике Српске“, изјавио је данас новинарима начелник Источног Старог Града Бојо Гашановић.

Он је истакао да је ова одлука за становништво Источног Старог Града дар, али и показатељ свеопштег напретка ове локалне заједнице, која своју егзистенцију заснива на дрвној индустрији, експлоатацији минералних сировина, пољопривреди и туризму.

„Спој пољопривреде и туризма за нас има посебан значај, и због тога Општинска управа води рачуна о субвенцијама овим секторима. Наши резултати плод су вриједног рада Општинске управе, али и добре сарадње са градом Источно Сарајево и институцијама Републике Српске“, навео је Гашановић.

Предсједник Организационог одбора 12. „Јагњијаде“ Александар Гавриловић истакао је да се за ову манифестацију већ пријавило 90 екипа у такмичарској конкуренцији, а пријаве су отворене до 28. јуна.

„Очекујемо долазак екипа из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Аустралије, Америке, Аустрије, Њемачке, као и око 8.000 посјетилаца“, навео је Гавриловић.

Према његовим ријечима, предсједник жирија за избор побједника 12. „Јагњијаде“ биће Коста Плакаловић, а све госте очекује богат музички програм и гастро-понуда.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare