Jačati vjekovne veze srpskog naroda s obje strane Drine

0

NIŠ – Srpski kulturni i duhovni prostor je nedjeljiv i jedinstven, a vjekovne odnose srpskog naroda s obje strane Drin treba dalje razvijati i produbljivati, saglasile su se danas delegacije gradova Niš i Trebinje na sastanku u Gradskoj kući u Nišu.

Poslije sastanka koji je održan u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“, gradonačelik Niša Dragana Sotirovski rekla je da su učinjeni prvi koraci u saradnji sa Trebinjem, koja će se i dalje razvijati.

„Čuli smo njihova iskustva koja bismo mogli da primenimo i mi u Nišu. Trebinje je centar energetike, stimuliše na originalan način svoje poljoprivredne proizvođače i razvija poljoprivredu. Beleži 100.000 noćenja i goste iz 94 zemlje“, rekla je gradonačelnik Niša.

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković istakla je da će još bolja saradnja i uzajamna podrška jačati zajedništvo, objavljeno je na sajtu grada Niša.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naglasio je da je ovo način da još više povežu dva ista naroda i zahvalio gradonačelnici Niša na odluci da upravo Trebinje bude grad koji bi trebalo ubuduće još više približiti Nišu.

Dvije delegacije posjetile su i štand Republike Srpske na Trgu kralja Milana u Nišu.

Nišlije će večeras moći da pogledaju predstavu nacionalnog teatra Republike Srpske „Stranci u noći“, a sav prihod od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments