Jača saradnja opština Sokolac i Pale

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i njegov zamjenik Nenad Vuković, posjetili su juče opštinu Sokolac, gdje su sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima razgovarali o nekoliko projekata iz oblasti infrastrukture i razvoja turizma, na kojima će ove dvije lokalne zajednice usko sarađivati.
Od nekoliko projekata čija realizacija je u toku za goste je najzanimljivija izgradnja etno sela na Ravnoj Romaniji. Opština Pale podržava u cjelosti ovaj projekat jer se uklopa i obogaćuje turističku ponudu šire Sarajevsko-romanijske regije.

– Razgovarali smo i oko zajedničkog rješavanja problema u rubnim mjesnim zajednicama i naseljima između ove dvije opštine, kao što je Prača – Ponor, gdje se planira spajanje puta koji će voditi do manastira Svete Trojice u Ozerkovićima, što će olakšati komunikaciju iz pravca Pala tom dionicom, prema Rogatici i Sokocu, istakao je načelnik Kovačević.

– Razmijenili smo iskustva u provođenju niza aktivnosti na unapređenju infrastrukture u ove dvije lokalne zajednice. Drugi segment kome smo dali posebno mjesto  je, sanacija i modernizacija puta u mjesnoj zajednici Bare, gdje planiramo u narednom periodu asfaltirati tu dionicu koja povezuje ove dvije opštine. Analizirali smo i ideju o izgradnji puta Prača – Ponor, koji će povezati ove dvije opštine preko sela Ozerkovići, koje sve više postaje mjesto okupljanja velikog broja vjernika u porti manastira u tom selu, kaže predsjednik Skupštine opštine Sokolac Danko Vučetić.

Prema njegovim riječima danas se razgovaralo i o izgradnji etno sela na Romaniji gdje će takođe opština Pale indirektno biti vezana povećanjem sadržajnih aktivnosti u okviru ukupne turističke ponude ovog kraja. Ove dvije opštine će u narednom periodu uvezati sve turističke potencijale kao što su Jahorina, pećina Orlovača, sam urbani dio Pala, etno selo i planinarski domovi na Romaniji, sportske dvorane i drugi slični sadržaji.

(www.palelive.com / D.Abazović / Opština Sokolac)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments