Izvršenje budžeta za 85 posto

0

ZVORNIK – Skupština opštine /SO/ Zvornik usvojila je danas Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, koji iznosi oko 6,7 miliona KM, ili 85 odsto u odnosu na planirana sredstva.

Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Zvornik Bojan Ivanović rekao je da su rashodi u ovom periodu bili nešto viši, čime je ostvaren deficit od oko 400.000 KM.

On je dodao da su u ovom periodu poreski prihodi iznosili oko 5,2, a neporeski oko 1,2 miliona KM, dok su ostatak tekuće pomoći koje stižu od Vlade Republike Srpske.

“Upoređujući ostvarenje ukupnih budžetskih sredstava za prvih šest mjeseci ove godine sa istim periodom 2011. godine uočava se blagi pad ostvarenja budžetskih sredstava”, rekao je Ivanović.

Ivanović je istakao da su rashodi za lična primanja izvršeni u iznosu od oko 2,5 miliona KM, koji obuhvataju isplaćene rashode za bruto lične dohotke i bruto naknade troškova zaposlenih u lokalnoj administraciji, te budžetske korisnike opštine Zvornik koji se finansiraju iz budžeta opštine.

Ivanović je izrazio očekivanje da će punjenje budžeta u drugoj polovini godine biti prema planiranoj dinamici, te da će ovogodišnji budžet, ako ne 100 odsto, biti izvršen približno planiranim sredstvima.

Planirani budžet opštine Zvornik za 2012. godinu iznosi oko 15,2 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments