Izvještaja protiv V.L. zbog falsifikovanja službene isprave

0

ZVORNIK – Zvornička policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv lica čiji su inicijali V.L. /44/ iz Zvornika zbog sumnje da je počinilo krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da je lice V.L. osumnjičeno da je krajem 2016. i početkom 2017. godine, s namjerom da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinilo i ovjerilo službenim pečatom preduzeća 10 fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju sa računa tog preduzeća u korist Budžeta Republike Srpske naknada koje se plaćaju u postupku registracije vozila, za tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik.

Osim toga, lice V.L. sačinilo je fiktivne naloge o prenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila, koja su izvršila tehnički pregled tri vozila u vlasništvu preduzeća čiji je vlasnik V.L. i te naloge je ovjerilo lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prenos novca izvršen, nakon čega je navedene naloge priložilo u postupku registracije vozila kod nadležnog organa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments