Izvještaj protiv inspektora zbog trihinele

0

Protiv odgovornog lica u Odjeljenju za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo čiji su inicijali S.S. Okružnom tužilaštvu podnesen je izvještaj, nakon što je na području opštine Pale od trihineloze oboljelo više ljudi koji su konzumirali suvomesnate proizvode od divljači.


Protiv S.S. podnesen je izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo nesavjesno vršenje pregleda životnih namirnica.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da je istragom utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je ona 30. novembra prošle godine, u svojoj porodičnoj kući na Palama, na za sada nepoznatom aparatu, pregledala uzorke mesa dvije divlje svinje, koje joj je na pregled donio i lično na kućnu adresu predao jedan građanin Pala.

Istog dana, nakon pregleda mesa, S.S. je putem SMS poruke obavijestila građanina da je meso “ispravno”, iako je bilo zaraženo larvom “trihineloze”, te je na taj način nesavjesno izvršila pregled mesa i omogućila njegovo stavljanje u promet.

Zaraženo meso u prethodnom periodu koristio je određen broj građana koji su se sa zdravstvenim tegobama javili u Klinički centar Kasindo gdje su i liječeni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments