Izvedene predstave i radionice

0

HAN PIJESAK – Glumci Omladinskog pozorišta „Dis“ iz Banjaluke izveli su danas na Han Pijesku dvije predstave i održali dvije radionice za mlade glumce amatere.

Za najmlađe je odigrana predstava „Kamen mudrosti“ autora Zvjezdane Magelan, a za odrasle predstava „Zlostavljanje“, koja je režirana prema istoimenoj pripovjetki Ive Andrića.

Direktor Omladinskog pozorišta Novica Bogdanović rekao je Srni da „Zlostavljanje“ predstavlja omaž Ivi Andriću povodom 120 godina od njegovog rođenja i 50 godina otkako je dobio Nobelovu nagradu za književnoost.

U predstavi su igrali glumci ovog pozorišta Dalibor Josipović, Aleksandra Kecman i Dajana Radonjić.

Bogdanović je napomenuo da komad za djecu predstavlja veselu glumačku igru kojom se kroz razigranost, lepršavost i šalu djeci ukazuje na osnovna životna pravila.

Prema njegovim riječima, između dviju predstava održane su radionice namijenjene kreativnim mladim ljudima koji žele da se u budućnosti bave pozorištem.

Glumci pozorišta „Dis“ do sada su, osim Han Pijeska, nastupali u Modriči, Kneževu, Driniću, Kostajnici i Derventi.

Izvođenje predstava i radionica dio je projekta Agencije za razvoj kulture i međunarodne kulturne projekte „Disa“, a provodi se u okviru šireg projekta „Decentralizacija kulture i umjetničke muzike u Republici Srpskoj“, koji finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare