Izveden prigodan program povodom Materica

0

ZVORNIK – Članovi Svetosavske omladinske zajednice i učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ u Zvorniku izveli su danas prigodan program u centru grada, povodom praznika Materice, a u okviru manifestacije „Zimska tržnica Zvornik 2016“.
Na gradskom platou Kasina, članovi Svetosavske omladinske zajednice izveli su prikaz običaja u vezi sa obilježavanjem praznika Materice, nakon čega su građanima dijelili prigodne poklone koje su sami osmislili, dok su članovi recitatorske sekcije Srednjoškolskog centra govorili stihove i prozne tekstove o majkama.

Izložena su i dva likovna rada na temu „Majka“, koje su uradile učenice ovog srednjoškolskog centra, bliznakinje Marija i Marijana Perić.

Do kraja manifestacije „Zvornička tržnica“ biće priređeno još nekoliko događaja, od kojih će u srijedu, 28. decembra, biti organizovano kićenje jelke uz doček Djeda Mraza, dok će u četvrtak, 5. januara, Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava“ održati godišnji koncert, kada će biti organizovano i kićenje badnjaka.

Za posjetioce ovih i drugih događaja u okviru „Zimske tržnice“, obezbijeđeno je besplatno posluženje čajem, pecivom i slatkišima.

Manifestacija pod nazivom „Zimska tržnica“, koja osim izložbeno-prodajnog dijela, ima bogat kulturni i umjetnički program, otvorena je 15. decembra i trajaće do 15. januara.

Sve zabavne aktivnosti ove manifestacije odvijaju se na podijumu Kasina, a izložbeno-prodajni dio na gradskom šetalištu.

Grad Zvornik i lokalna Turistička organizacija prvi put organizuju manifestaciju „Zimska tržnica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare