Izuzetno važno da „Alumina“ radi

0

ZVORNIK – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je danas u Zvorniku da je izuzetno važno da Kompanija „Alumina“ radi i da su radnici zaposleni.

Radojičić je nakon sastanka sa načelnikom opštine Zoranom Stevanovićem izjavio novinarima da je važno da se u „Alumini“ izvršavaju obaveze.

„Obaveze se izvršavaju sa nekim poteškoćama, ali ova kompanija ipak funkcioniše i ljudi su zaposleni“, istakao je Radojičić.

On je tokom radne posjete Zvorniku sa Stevanovićem razgovarao o aktuelnim temama koje se tiču razvoja opštine.

„Razgovarali smo i o komunalnim potrebama i projektima. Ovdje je mnogo rađeno proteklih godina, rekonstrukcija gradskih saobraćajnica se privodi kraju, projekat vodovoda koji se radi dijelom iz lokalnih sredstava, a dijelom iz kreditnih sredstava iz projekta `Vodovod` za 27 opština biće nastavljen i iduće godine sa ukupnom vrijednošću od oko 7.000.000 KM“, rekao je Radojičić.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske u proteklih nekoliko godina u škole na području zvorničke opštine uložila nešto manje od 3.000.000 KM, a lokalna uprava više od 1.100.000 KM.

Prema njegovim riječima, u školama se svake godine poboljšavaju uslovi za rad, bilo sredstvima iz lokalne zajednice, bilo sredstvima Vlade.

„Kad je riječ o privrednom razvoju, svake godine dio sredstava različitim linijama ide i prema opštini Zvornik, gdje smo i ovdašnjim preduzećima davali različite podsticaje. Putem Investiciono-razvojne banke prema građanima i preduzećima na ovom području plasirali smo oko 65.000.000 KM“, istakao je Radojičić.

Stevanović je rekao da se lokalna uprava bori za što bolje uslove za život svih građana, za bolje stanje u obrazovanju, komunalnim uslugama, infrastrukturi, kulturi.

Odgovarajući na pitanja novinara o privrednom razvoju opštine Zvornik, Stevanović je ponovio da je u ovom momentu najvažnije da se održi proizvodni kontinuitet u „Alumini“, dodavši da ono što se sada dešava daje za pravo da se očekuje da ova kompanija ostane okosnica privrednog razvoja opštine i regije.

„Kao i svugdje u okruženju, i ovdje privreda `grca` u borbi sa likvidnošću, ali smo zadovoljni, jer se broj zaposlenih ne smanjuje i imamo najavljene dvije-tri nove investicije za kraj ove i početak naredne godine, i očekujem da bude zaposleno oko 150 ljudi“, najavio je Stevanović.

Radojičić i Stevanović posjetili su danas i zvorničku Gimnaziju i Srednju stručnu školu „Petar Kočić“, gdje ih je direktora Biljana Pisić upoznala o ulaganjima u ovoj školi.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare