Izrada prostornog plana u završnoj fazi

0

ZVORNIK – Izrada prostornog plana opštine Zvornik za period od 2012. do 2032. godina je u završnoj fazi, rekao je danas načelnik oštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić.

On je napomenuo da je prije davanja ovog dokumenta na usvajanje Skupštini opštine Zvornik ostalo još da se karte prilagode GIS formatu, kao i da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske da saglasnost na prijedlog prostornog plana.

“Prostornim planom se definišu svi parametri neophodni za razvoj opštine, a uneseni su i parametri za privredni razvoj. To je strateški dokument koji posmatra postojeće stanje i mogućnosti budućeg razvoja opštine”, naveo je Kojić.

Podsjetivši da je nosilac izrade prostornog plana “Zavod za urbanizam i projektovanje” iz Bijeljine, Kojić je naveo da se usvajanjem ovog dokumenta stvaraju preduslovi za izradu prostorno-planskih dokumenata, gdje će prioritet biti kreiranje “zoning” plana koja će obuhvatiti i naselje Branjevo, odnosno plan parcelacije tog naselja.

“Time će biti omogućeno pokretanje postupka legalizacije objekata na placevima koji su u ovom naselju dodijeljeni izbjeglicama, tako da je velika vjerovatnoća da će na sjednici Skupštine opštine na kojoj će biti usvojen prostorni plan, biti odlučeno o pristupanju izrade `zoning` plana”, rekao je Kojić.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments