Izmjena odluke o kreditnom zaduženju

0

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su na današnjoj sjednici Odluku o izmjenama Odluke o prihvatanju kreditnog zaduženja opštine Pale kod Evropske investicione banke /EIB/ za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. Načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da je riječ o tehničkoj izmjeni i da su Odluku o kreditnom zaduženju morali usaglasiti sa zahtjevima EIB-a.

Savić je podsjetio da je Skupština opštine na prethodnoj sjednici donijela odluku o zaduženju kod EIB-a u iznosu od 2,5 miliona KM.

On je istakao da je opština već podnijela zahtjev o kreditnom zaduženju Ministarstvu finansija RS i to sada ide u redovnu proceduru.

„Ovo je jedan od većih projekata koji obuhvata rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na Palama i Jahorini“, rekao je on i dodao da će se nakon odobravanja sredstava krenuti u popravljanje stare vodovodne mreže.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Pale Nada Marković zatražila je na današnjoj sjednici pomoć opštine u čišćenju i sanaciji vodovoda Leletva u Kadinom selu, gdje su ispitivanja pokazala da se u vodi nalazi bakterija ešerihija koli.

Markovićeva je naglasila da su vodu na analizu odnijeli sami građani i da već mjesec dana ne koriste vodu ni za zalivanje povrća.

„Uputili smo zahtjev opštini, sa potpisima svih građana, da se uz njihovo učešće vodovod pregleda i očisti. Građani će plaćati vodu, ali samo da se vodovod održava i da imamo ispravnu vodu“, istakla je ona i dodala da će se obratiti i preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ da im pomogne.

Ona je zahtijevala da se i ovaj vodovod uključi u projekat rekonstrukcije vodovodne mreže, jer je građen u saradnji sa Mjesnom zajednicom i bio je dio vodovodne mreže opštine Pale, a sada se, kako je rekla, svi ograđuju od toga i okreću leđa.

Markovićeva je naglasila da sada oko 70 domaćinstava donosi vodu u buradima, jer je jedna žena već oboljela.

Načelnik Savić je rekao da je to vodovod koji su uradili ljudi privatno u selu i da nije u sklopu gradskog vodovoda, što ne znači da se neće sagledati mogućnosti da se pomogne stanovnicima.

„Vidjećemo na koji način možemo pomoći da se vodovod očisti“, rekao je on.

Savić je informisao odbornike da „Šumsko gazdinstvo“ ne izmiruje svoje obaveze prema opštini od prodaje drvnih sortimenata zbog čega je poslao opomenu pred tužbu.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare