Izložene „Zlatne ruke Zvornika“

0

ZVORNIK – Na gradskom šetalištu u centru Zvornika danas je održana izložbeno-prodajna manifestacija „Zlatne ruke Zvornika“ na kojoj je 20-ak kreativnih stvaralaca iz Bijeljine, Brčkog i Zvornika izložilo različite rukotvorine.

Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić rekla je novinarima da se manifestacija „Zlatne ruke Zvornika“ održava već osam godina.

Izlagači su se predstavili vezenim i heklanim stvarima, unikatno rađenim nakitom, ukrasnim predmetima, koji su rađeni dekupaž i drugim tehnikama, te ručno rađenim narodnim nošnjama, predmetima sa ikonama i drugim predmetima.

Podsjetivši da je cilj „Zlatnih ruku Zvornika“ očuvanje tradicionalnih vrijednosti, Andrićeva je rekla da se ovom manifestacijom omogućava stvaraocima da predstave svoje radove i prikažu kreativnost.

Andrićeva je podsjetila da se ovogodišnje „Zlatne ruke Zvornika“ održavaju i kao sjećanje na prerano preminulu profesoricu Miru Tanasić, koja je bila jedna od prvih, a kasnije redovna učesnica ove manifestacije.

Organizator tradicionalne manifestacije je Turistička organizacija opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare