Izložba ženskih ručnih radova

0

MILIĆI – Udruženje žena „Forum“ iz Milića je izložbom ručnih radova, koja je otvorena u holu Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“, počelo realizaciju ovogodišnjih programskih aktivnosti čiji je cilj aktivnija uloge žene u zajednici, posebno u seoskim područjima, izjavila je Srni predsjednik „Foruma“ Milanka Pantić.

Ona je navela da Udruženje okuplja 25 članica, ali da je otvoreno za sve žene koje su voljne da podrže programske ciljeve „Foruma“ i učestvuju u njegovim akcijama.

„Ovdje je danas izložen veliki broj ručnih radova, heklanja, veza, pletenih prsluka, narodnih nošnji… Izložba nije prodajnog karaktera, ali planiramo u budućnosti da organizujemo i takvu izložbu“, rekla je Pantićeva.

Član „Foruma“ Danica Kovačević rekla je Srni da je izložila ponjave tkane od vune, koje je kao djevojčica radila uz majčinu pomoć, te dodala da se u Miliće doselila iz Ilijaša, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

„Kod nas je običaj da žensko dijete, prilikom udaje, donese ruho. Moje ruho su bili ručni radovi, koje sam lično uradila. Ima tu puni vez na šifonu, tkane ponjave, heklanje, vez na leakrilu. Bavim se i pletenjem, pa sam izložila i `bjelače` čarape i šarene priglavke“, pojasnila je Kovačevićeva.

Članice „Foruma“ istakle su da su izložbu ručnih radova pomogle opštinske vlasti i uprava Srednjoškolskog centra, koja je obezbijedila izložbeni prostor.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.glassrspke.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare