Izložba slika autora iz Srbije

0

U kafe galeriji „Pisaro“ na Palama večeras je otvorena izložba slika autora Dragoslava Husara iz Pančeva i Veselina Nišavića iz Novog Pazara, koji su publici predstavili 25 slika.
Organizator izložbe i predsjednik Udruženja ljubitelja umjetnosti sa Pala Goran Šinik rekao je novinarima da je ovo druga izložba koju organizuju, te da se nadaju da neće biti i poslednja.

„Čast mi je da predstavimo takve autore kao što su Husar i Nišavić jer su to dva barda na prostorima Srbije i BiH, ljudi koji su godinama u slikarstvu. Husar je velemajstor tehnike akvarel, koji svojim radovima iz kojih zrači toplina plijeni široku publiku“, rekao je Šinik. On je naveo da Nišavić slika specifično sa špartlom koja je teška tehnika ulja na platnu i da je njegov slikarski rukopis je prepoznatljiv.

Jedan od autora izložbe slika Veselin Nišavić kaže da se na Palama osjeća prijatno, da je predstavio 13 slika.

„Kod mene preovladava priroda. Za koju se boju opredijelim zavisi od motiva, a zelena uglavnom preovladava. Slikam u jednoj gami i nastojim da slike budu približno iste“, naveo je Nišavić.
On je naglasio da se bavi i kaligrafijom koja je uža specijalnost, a mozaik njegova velika ljubav.

Slikar iz Pančeva Dragoslav Husar istakao je da se više od 60 godina bavi akvarel tehnikom, da paljanska publika ima priliku da vidi 13 njegovih slika koje su vezane sa Pale, Jahorinu i okolinu.

Izložba će biti otvorena do 31. decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare