U akciji „Šuma 2013“ oduzeto 150 metara kubnih drveta

0

ISTOČNO SARAJEVO – U akciji „Šuma 2013“, koja je provedena na području opština Pale, Istočni Stari Grad i Sokolac, oduzeto je više od 150 metara kubnih ukradenih drvnih sortimenata, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Podneseno je ukupno 12 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 15 lica, od kojih su četiri povratnika u vršenju krivičnih djela šumske krađe.

U zajedničkim aktivnostima pripadnika CJB Istočno Sarajevo, lokalnih šumskih gazdinstava i inspekcijskih službi, poseban akcenat stavljen je na područje opština Pale i Istočni Stari Grad, s obzirom na to da je riječ o prostoru na kome se nalazi najveći broj nelegalnih postrojenja za primarnu preradu drveta i području sa najizraženijim problemom šumskih krađa.

S ciljem sprečavanja svih vrsta nezakonitosti koje se odnose na promet šumskih drvnih sortimenata, formirani su punktovi na najfrekventnijim mjestima i vršeni su česti obilasci postrojenja za primarnu preradu drveta.

Tom prilikom uočene su nepravilnosti koje se ogledaju u tome da vlasnici pojedinih postrojenja nemaju dozvole za rad, a zatečeni su da vrše poslove rezanja oble građe.

Na području opština Pale i Istočni Stari Grad u prethodnih dvadesetak dana izvršena je vanredna inspekcijska kontrola u 10 ovih postrojenja i tom prilikom su kod šest objekata uočene nepravilnosti u radu.

Protiv vlasnika brenti, kod kojih je pronađena građa bez prateće dokumentacije, podnesene su prekršajne ili krivične prijave.

U narednom periodu na području ovog CJB policijski službenici će, u saradnji sa predstavnicima šumskih gazdinstava i inspekcijskih službi, nastaviti realizaciju akcije s ciljem sprečavanja i suzbijanja šumskih krađa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare