Izložba „Čarolija niti“ od 19. do 22. marta

0
Matična biblioteka Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizije izložbu ručnih radova i rukotvorina 11. godinu zaredom pod nazivom „Čarolija niti“, koja će biti održana od 19. do 22 marta.

Bibliotekar u Matičnoj biblioteci Miljana Macan izjavila je da je postavka izložbe predviđena za 19. mart u holu Matične biblioteke i Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

„Za posjetioce će u utorak i srijedu, 20. i 21. marta, biti otvorena od 10.00 do 19.00 časova, a zatvaranje je predviđeno za četvrtak, 22. mart, u 14.00 časova kada će biti uručene nagrade i priznanja učesnicima. Poziv je upućen našim sugrađanima da se prijave, pokažu svoje umijeće i kreativnost u prezentovanju srpske narodne kulture i umjetnosti“, navela je Macanova.

Prema njenim riječima, etnolog Branko Pjević osmislio je koncept i propozicije takmičenja koje će biti objavljene na „Fejsbuk“ stranici Matične biblioteke.

„Ovo je 11. put da se organizije `Čarolija niti` i do sada je bio odličan odziv. Izložba je bila uglavnom posvećena Međunarodnom danu žena, 8. martu, ali je odlučeno da svaka sljedeća bude posvećena drugom prazniku vezujući se za srpsku tradiciju i kulturu, tako da se ove godine vezuje za narodni praznik `Mladenci` koji se praznuje 22. marta“, pojasnila je Macanova.

Izložba će biti praćena prigodnim kulturno-umjetničkim programom i svi učesnici će dobiti prigodne nagrade.

Prijave su u toku i zainteresovani potrebne informacije mogu dobiti lično u prostorijama Matične biblioteke ili putem telefona 057/340–305.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments