Izgubljena sezona na Jahorini

0

Ovogodišnja zimska turistička sezona na Jahorini je izgubljena zbog nedostatka snijega. Dugoročne vremenske prognoze pokazuju da ni u narednom periodu neće biti snijega i po svemu sudeći ovo je kraj zimske turističke sezone.

Ski-centar Jahorina je ove sezone radio samo 30-ak dana, ali samo na dijelu skijališta. Zbog nedostatka snijega veliki broj gostiju je otkazao dolazak na olimpijsku planinu Jahorinu.

“Samo do kraja januara u hotelu “Bistrica” otkazano je 2.000 noćenja koja su bila najavljena. Slična situacija je i u februaru i značajan broj gostiju je otkazao boravak. Protekle zimske sezone u januaru je ostvaren promet od oko milion KM, a ove godine svega 70.000 KM, što je pokazatelj da je Olimpijski centar “Jahorina” u velikim problemima i gubicima”, naglasila je rukovoditeljica prodaje i marketinga Olimpijskog centra “Jahorina” Zorica Jovanović.

Precizirala je da je od početka protekle sezone od 11. decembra do polovine februara 2013. godine bilo 40 skijaških dana, a ove godine do sada ni 30 i to samo na dijelu skijališta.

Kada su uslovi dozvoljavali radio je i sistem za vještačko osnježavanje na stazi Prača, ali ni to nije dovoljno. Napravljena je staza Prača, ali se taj snijeg otopio za nekoliko dana, tako da ni ta staza ne radi.

Jovanović je naglasila da je “od 01. marta najavljena grupa novinara iz Srbije, ali i njihov dolazak je uslovljen snijegom”.

(www.palelive.com / foto: Rajska Vrata)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments