Izgradnja se odvija planiranom dinamikom

0

ZVORNIK – Izgradnja Regionalne deponije na Crnom vrhu kod Zvornika, na kojoj će komunalni čvrsti otpad odlagati devet opština iz Republike Srpske i Federacije BiH, odvija se planiranom dinamikom, rekao je direktor Javnog preduzeća „Regionalna deponija“ Aleksandar Vračević.

Vračević je naveo da se trenutno vrši čišćenje lokacije od niskog rastinja, korijenja i rasijecanje šume.

On je napomenuo da su prije početka izgradnje deponije na ovoj lokaciji izgrađeni primarni vodovod, trafo-stanica i dalekovod, te postavljeno oko 3.600 metara od ukupno 4.400 metara ograde.

„Čim vremenske prilike dozvole, počeće izgradnja kolektora, tijela deponije, unutrašnjih saobraćajnica i radno-ulazne zone, kao i zemljane brane koja će biti visoka 20 metara. Ovi radovi vrijede 5.866.000 KM“, rekao je Vračević i podsjetio da ukupna vrijednost projekta, koji finansira Svjetska banka, iznosi pet miliona dolara.

Površina parcele na kojoj se gradi Regionalna deponija je 69 hektara, od čega će deponija biti smještena na šest hektara, a ostalo je zona sanitarne zaštite.

Prema Vračevićevim riječima, projektovani kapacitet deponije je 40.000 tona godišnje na period od 20 godina i služiće za odlaganje komunalnog čvrstog otpada iz opština Zvornik, Vlasenica, Milići, Šekovići, Bratunac, Srebrenica i Osmaci iz Republike Srpske i Kalesija i Sapna iz FBiH.

Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine januara 2014. godine, a izvodi ih konzorcijum koji čine “Zvornik-putevi” iz Zvornika, “Bukpromet” iz Bijeljine i GT “Trade” iz Splita.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare