Izgradnja nove bolnice teče planiranom dinamikom

0

Izgradnja nove Bolnice Istočno Sarajevo teče planiranom dinamikom i trebalo bi da bude završena u roku, odnosno do januara 2019. godine, rekao je Srni portparol Bolnice Dalibor Bošković.

Bošković je naveo da je u prvom dijelu nove bolnice završen prvi sprat i počela izgradnja drugog, dok je drugi dio objekta završen i radi se na postavljanju ploče.

On je rekao da će, kada se objekat zatvori, unutrašnji radovi ići brže.

„Na gradilištu je svaki dan veliki broj radnika, koji rade i prekovremeno“, istakao je Bošković i dodao da za sada nemaju nikakvih primjedbi i da će osoblje i pacijenti uskoro dobiti reprezentativnu bolnicu.

Kamen temeljac za novu bolnicu 7. jula su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Goran Todorović. Dodik je tom prilikom predložio da se nova bolnica zove „Srbija“.

Izgradnja i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu trebalo bi da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a. Zgrada će biti površine 10.500 metara kvadratnih, a činiće je dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom.

Bogdanić je tokom nedavne posjete gradilištu rekao da se nada da će bolnica biti završena i prije roka i najavio da će krajem novembra ili početkom decembra u Bolnici Istočno Sarajevo biti opremljen i otvoren poliklinički dio, da bi od decembra svi pacijenti koji dolaze na ambulantne preglede i dijagnostičke procedure to mogli završiti u polikliničkom dijelu.

Nova Bolnica Istočno Sarajevo će pružati savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko–romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare