Izgradnja državnog zatvora – najveći projekat u BiH

0

ISTOČNA ILIDŽA – Izgradnja državnog zatvora na području opštine Istočna Ilidža ima veliki značaj za ovu lokalnu zajednicu i grad Istočno Sarajevo u cjelini, jer je riječ o najvećem projektu koji se u ovom trenutku realizuje u BiH, izjavio je Srni načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

Kovač je izrazio očekivanje da će radovi na izgradnji zatvora biti okončani prema utvrđenom roku u 2016. godini, te da će se njegovim puštanjem u funkciju znatno poboljšati rad brojnih ustanova.

„Prema našoj procjeni, snabdjevači ove ustanove bi, u svakom slučaju, trebalo da poboljšaju svoj rad i na taj način doprinesu privrednom razvoju opštine Istočna Ilidža“, dodao je Kovač.

Kovač je naveo da je u planu i realizacija veoma važnog projekta posebno sa stanovišta klimatskih promjena, a koji se odnosi na izgradnju korita rijeke Željeznice.

„Još nismo sigurni kada će se on realizovati. NJegovim završetkom osigurali bi da dio naselja Vojkovići bude potpuno zaštićen od poplava. Do sada smo prilikom velikih dotoka voda imali problema u pojedinim dijelovima naselja“, naveo je Kovač.

On je istakao da se ovih dana opština sprema da svojim sredstvima sanira najkritičnija mjesta na rijekama Tilava i Kasindolka, da bi stanovnici ovog dijela Istočne Ilidže bezbijednije prebrodili predstojeću jesen.

„Trenutno je aktuelna i izgradnje pet ulica na području opštine, što se realizuje sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fondom za povratak, a što bi trebalo da bude gotovo do kraja godine. Aktivnosti u pješačkoj zoni su u punom zamahu“, naveo je Kovač.

Kovač je naglasio da lokalna vlast ulaže velike napore da na ove prostore dovede ozbiljne domaće i strane investitore, te izrazio nadu da će u saradnji sa svim nivoima vlasti Republike Srpske i BiH u tome uspjeti.

„Riječ je o ulaganjima u privredu, odnosno zapošljavanju u realnom sektoru, čime bi znatno smanjili broj nezaposlenih, te povećali budžetski prihod opštine“, pojasnio je Kovač.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare