Izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd doprinijeće razvoju Pala

4

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i načelnik opštine Pale Boško Jugović istakli su da će izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd povoljno uticati na razvoj ove opštine, turizma i cijele lokalne zajednice.

Mitrović je rekao novinarima da je na sastanku na Palama jedna od osnovnih tema bilo pitanje transporta, to jest, povezivanje Pala sa Sarajevom, kao i Srbijom.

„Razgovarali smo o povezivanju na auto-put Beograd-Sarajevo-Beograd, odnosno o kraku koji ide Vardištu, što je u ovom trenutku izuzetno bitno za Pale i Olimpijski centar `Jahorina` i za kompletan istočni dio Republike Srpske, kao i povezivanje kraka koji je predviđen prema Goraždu“, naveo je Mitrović.

On je istakao da će ovim drumskim povezivanjem svim budućim gostima biti daleko lakše i pristupačnije posjetiti ovu lokalnu zajednicu i Jahorinu.

Prema njegovim riječima, prilikom izrade projektne dokumentacije biće razmotreno sa nivoa Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara kako mogu pomoći u povezivanju istočnog dijela Srpske sa Srbijom, odnosno auto-putem Sarajevo-Beograd.

„Tačna trasa auto-puta prema Vardištu još nije dogovorena. Mislim da je to nešto što zavisi i od Republike Srpske i dijela Federacije BiH, ali u ovom trenutku ćemo sagledati ono što najviše doprinosi povezivanju Sarajeva sa Srbijom“, rekao je Mitrović i dodao da po tom pitanju neće biti problema jer treba uraditi put koji će olakšati transport putnika i robe.

Jugović je rekao je da je na današnjem sastanku razgovarano o benefitima koje Pale mogu ostvariti u narednom periodu, kada je riječ o ovoj putnoj infrastrukturi.

„Gledali smo kako da doprinesemo razvoju Jahorine i na određeni način Pale stavimo u fokus, posebno kada znamo da je u planu izgradnja gondole Pale-Jahorina, te da je u neposrednoj blizini Pala i međunarodni aerodrom u Sarajevu“, naveo je Jugović.

On je istakao da će današnji sastanak sa Mitrovićem rezultirati nizom sljedećih susreta koji će biti usmjereni na rješenje saobraćajne i putne infrastrukture na Palama i Jahorini na najbolji mogući način.

„Pozabavićemo se i gasifikacijom naše opštine sve s ciljem razvijanja i otvaranja Pala prema zemljama u regionu“, naglasio je Jugović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Predizborna priča se zahuktava!

Pa zar nije najavljeno da se u stvari pravi kruzni put, Beograd – Sarajevo preko Tuzle pa onda Sarajevo – Beograd preko Stajne i Bogovica? Znaci trasa ima samo sto se jos ne zna gdje ce biti okretaljka u Sarajevu :).

Autoput, stanica policicije, gasifikacija 😀 ima li još šta do novembra da se obeća 😀

Samo polako, bice jos… Nabacace svega sto moze i ne moze, pa sto ne stignu zavrsiti (vecinu), onda ce isto i za sljedece izbore obecavati.