Izgrađeno izletište pored Ćehotine

0

FOČA – Na desnoj obali rijeke Ćehotine, nedaleko od fočanskih Briona, izgrađeno je izletište sa natkrivenim klupama i stolovima. Ideju Omladinskog pokreta Foča o izgradnji izletišta podržali su građani, preduzetnici, privatna i javna preduzeća, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske, Fondacija SHL iz Sarajeva i lokalna uprava, pa je izgrađeno za nepunih pet mjeseci.

Parcela uz rijeku, koja je u vlasništvu „Šuma Srpske“, ograđena je i osvijetljena, a ukupan kapacitet centralnog i devet manjih izletnih objekata je 80 mjesta za sjedenje.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić rekao je da se svakim danom akcije odazivalo sve više ljudi.

„Lokalne firme su nam besplatno ustupale svoje mašine, svi su pokazali društvenu odgovornost, tako da smo prezadovoljni“, naveo je Mandić.

On je rekao da je, kada se računaju sve donacije, ne samo u novcu, već i u materijalu i radu mašina, gradnja koštala oko 13.000 KM.

Mandić je rekao da se na ovome neće stati.

„U planu je da dovezemo 10 kamiona zemlje kojom ćemo poravnati teren, uredićemo staze i cvijetnjake, posadićemo lipe i izgraditi sportsko igralište“, dodao je Mandić.

Izletište se nalazi pet kilometara od grada, stotinak metara uzvodno od Briona i idealno je za uživanje u ljepoti Ćehotine i zelenila koje je okružuje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare