Izgrađeno 11 kuća

0

ROGATICA – Fond za povratak BiH i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske udruženim sredstvima finasirali su izgradnju 11 kuća za povratnike Bošnjake na području opštine Rogatica za šta je izdvojeno 258.479 KM.

Stručni saradnik za obnovu i povratak u ovoj opštini Milenko Janković rekao je danas Srni da su kuće izgrađene u centru grada, te u selima Rakitnica, Kramer Selo, Pribošijevići, Kozići, Gornji Dub i drugim selima.

Janković je rekao da su kuće izgrađene po sistemu „ključ u ruke“, površine od 40 do 67 metara kvadratnih, zavisno od broja članova domaćinstva. Izvođač radova je bilo preduzeće „Primus“ iz Rogatice.

U rogatičkoj osnovnoj školi „Sveti Sava“ biće završena izgradnja prostorije za skladištenje ogrevnog drveta površine 33 metra kvadratna sa betonskom podlogom.

Građevinski inspektor ove opštine Zdenka Čarkić rekla je danas Srni da će opština i Investiciono-razvojna banka Republike Srpske za ove namjene izdvojiti 18.738 KM.

Ona je napomenula da je u ovoj školi u prvoj fazi postavljen kotao na čvrsto gorivo – pelet i urađeni su mašinski radovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare