Izgorjelo deset hektara suve trave i rastinja

0

ROGATICA – Vatrogasci su večeras ugasili požar na području opštine Rogatica gdje je između sela Stjenice i Grivci izgorjelo deset hektara suve trave i niskog rastinja.

Pomoćnik starješine rogatičke Vatrogasne jedinice Risto Jevtić rekao je Srni da je u gašenju požara učestvovalo šest vatrogasaca sa dvije cisterne, kao i pripadnici preduzetničke jedinice „Stara Gora“, koje posluje u sastavu Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ iz Rogatice.

Prema njegovim riječima, danas je ugašen i požar koji je bio zahvatio hektar suve trave između Lužnice i Plješevićkog polja kod Rogatice, a vatra je u jednom momentu prijetila da zahvati stubove za električnu energiju.

On je napomenuo da je vatra ugašena uz pomoć mještana u mjestu Kukavice kod Rogatice gdje je gorjelo oko hektar suve trave.

Na području opštine Sokolac požar je u mjestu Bereg stavljen pod kontrolu, a požarna linija je duga oko šest kilometara, ali veliki problem predstavlja podzemni požar.

Referent za protivpožarnu zaštitu u sokolačkom Šumskom gazdinstvu „Romanija“ Marinko Curević rekao je Srni da u gašenju požara učestvuju radnici ovoga gazdinstva, koji zbog nepristupačnog terena u naprtnjačama nose vodu na požarnu liniju i tako gase vatru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare