Izgorjela štala na imanju porodice Simović

0
Ilustracija
Ilustracija

SOKOLAC – Na imanju Ranka Simovića na Ravnoj Romaniji protekle noći izgorjela je štala i 150 metara sijena, čime je ovom domaćinstvu nanijeta velika šteta.

U gašenju zapaljene štale na Ravnoj Romaniji učestvovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, od pola sata nakon ponoći do jutra, a vatra je progutala najveći bio objekta, rečeno je u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac.

U porodici Simović rekli su Srni da šteta još nije procijenjena, ali je jasno da je velika jer je riječ o velikom i novom objektu, na kome se nalazilo više od 150 metara sijena.

Simovići su zhvalni jeromonahu Andreju, nastojatelju manastira Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji, koji je iza pola noći kada je požar primijećen, manastirskim zvonima razbudio i pozvao mještane sela da dođu u pomoć.

Posebno su zahvalni i Aleksandru Stojiću, Milu Simoviću, Srđanu Deliću i Milanku Stanišiću, koji su u posljednjem trenutku uspjeli spasiti stoku iz zapaljene štale i zajedno sa ostalim mještanima i vatrogascima iz Sokoca, spriječili da se vatra ne proširi na ostale objekte.

Spaseno je sedam muznih grla, svinje, jagnjad, ali je vatra progutala kokoške u štali.

U porodici Simović kažu da je policija odradila svoj dio posla i istakla da je, prema njihovim riječima, uzrok požara ljudski faktor.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare