Izdato pet prekršajnih naloga

0

SOKOLAC – Tržišna inspekcija Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo, na području opštine Sokolac u prošloj godini obavila je 156 kontrola i izdala pet prekršajnih naloga i 10 rješenja o otklanjanju nepravilnosti.

Načelnik Odjeljenja Rada Zoranović rekla je danas Srni da se nepravilnosti uglavnom odnose na neisticanje maloprodajne cijene izložene robe, nepoštovanje Zakona o trgovini i Zakona ugostiteljstvu.

Ona je napomenula da je 49 kontrola izvršeno u trgovini, u ugostiteljstvu i turizmu 23 kontrole, u oblasti uslužnih djelatnosti i proizvodnji po tri kontrole i 78 kontrola u ostalim objektima.

Zoranovićeva je istakla da je zdravstvena inspekcija ovog odjeljenja na području opštine Sokolac u prošloj godini obavila 152 kontrole i izdala 58 rješenja za otklanjanje nepravilnosti.

Zdravsteva inspekcija je na području ove opštine obavila 62 kontrole u ugostiteljstvu, 33 kontrole u trgovini, 15 kontrola u objektima za njegu i uljepšavanje, po tri kontrole obrazovnih ustanova, vode za piće i drugo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare