Izdato 349 rješenja o stavljanju lica pod zdravstveni nadzor

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Bojan Perišić izjavio je Srni da su povećane aktivnosti i kontrola sprovođenja obaveznih, preventivnih mjera uzrokovanih situacijom u vezi sa virusom korona, te da su do sada zdravstveni inspektori izdali 349 rješenja o stavljanju lica pod zdravstveni nadzor.

Perišić napominje da je ukupan broj lica na području grada koja su pod zdravstvenim nadzorom i kojima su izdata detaljna uputstva za samoizolaciju veći, jer se na taj broj dodaju i lica koja na graničnim prelazima dobijaju rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor/karantin u lokalnim zajednicama.

„Naši tržišni inspektori su na području grada do 9. aprila kontrolisali 12 poslovnih subjekata kod kojih nisu uočene nepravilnosti, odnosno cijene proizvoda i robe su na propisanom nivou od 5. marta“, istakao je Perišić.

On dodaje da su propisane kazne za prekršioce i do 10.000 KM, a kazne za lica koja ne poštuju mjere zdravstvenog nadzora iznose 1.100 KM.

„Odjeljenje funkcioniše do sada bez većih problema, inspektori su raspoređeni u dvije smjene. Vikendom i praznicima su uvedene dežure i sve zakonom propisane obaveze i nadležnosti se sprovde“, istakao je Perišić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare