Izdato 10 rješenje za dostavljanje tehničke dokumentacije

0

HAN PIJESAK – Urbanističko-građevinska inspekcija opštine Han Pijesak prošle godine obavila je 55 inspekcijskih pregleda i sačinila 42 zapisnika, te donijela 10 rješenja da bude dostavljena tehnička dokumentacija.
Građevinski inspektor ove opštine Dobrinka Ašonja rekla je danas Srni da su nedostaci, uglavnom, nepostojanje rješenja o lokacijskim uslovima za gradnju, o odobrenju za gradnju i o odobrenju za upotrebu objekta. Postoje i objekti čija je gradnja započeta bez građevinske dozvole, zatim bez zemljišno-knjižnog izvatka iz suda, kao i bez saglasnosti pravobranioca.

Prema njenim riječima, građevinska inspekcija prisustvovala je radu Komisije za tehnički prijem devet izgrađenih objekata, a na području opštine započeto je pet individualnih objekata za koje je u toku pribavljanje tehničke dokumentacije.

Ona je napomenula da je u vikend-naselju u neposrednoj blizini centra grada prodato 14 placeva za izgradnju vikend-kuća, ali gradnja nije započeta. Obavljene su kontrole lokalnih i nekategorisanih puteva i ulične rasvjete, za koje je pribavljena odgovarajuća tehnička dokumentacija.

Ašonja je rekla da inspekcija redovno obavlja kontrolu 26 pilana na području opštine, od čega 20 pilana imaju upotrebne dozvole za rad, za tri pilane u toku je pribavljanje dokumentacije, dok tri pilane nemaju dokumentaciju i one ne rade.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments