Izborna skupština u naredna dva mjeseca

0

Skupština Boračke organizacije Pale donijela je večeras odluku o raspisivanju izbora unutar ove lokalne organizacije, a izborna skupština trebalo bi da bude održana u naredna dva mjeseca.

Potpredsjednik Skupštine Boračke organizacije Pale Radosav Živković rekao je novinarima da su na sjednici sumirali rezultate iz prethodne godine kada su imali zadatak da vrate uništeno povjerenje boraca u Boračku organizaciju.

„Borci treba da znaju da Organizacija i postoji zbog njih i oni treba da odlučuju kako i šta treba da bude“, izjavio je Živković i pozvao borce da dođu na izbornu skupštinu, koja će biti održana u aprilu ili maju po mjesnim organizacijama, te da izaberu koga oni žele.

On je napomenuo da su najviše problema imali sa višedecenijskim rukovodiocima u Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, finansijska situacija u paljanskoj Boračkoj organizaciji je stabilna, za ovu godinu imaju mnogo planova, kao što je izmiještanje spomenika na Koranu i izgradnja spomenika u Jelovcima za nevine žrtve Drugog svjetskog rata.

Predsjednik Predsjedništva paljanske Boračke organizacije Jasna Lazarević Gavrilović rekla je da su večeras da će insistirati i na izborima na nivou Republike Srpske.

„Još aktivno ne učestvujemo u radu Boračke organizacije Republike Srpske, ali ih poštujemo i ponašamo se u skladu sa pravilima koja su predočena od naše krovne organizacije“, rekla je Gavrilovićeva.

Na sjednici Skupštine Boračke organizacije večeras je usvojen izvještaj o radu Organizacije za prošlu godinu, kao i finansijski plan za prošlu i ovu godinu, te nacrt izmjena i dopuna Statuta Boračke organizacije Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare