Izbor izvođača za sanaciju tunela Kalovita brda 1. avgusta

0

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić izjavio je danas na Palama da bi 1. avgusta trebalo da budu otvorene ponude i izabran najpovoljniji izvođač za sanaciju i rekonstrukciju tunela Kalovita brda, projekta vrijednog 1,5 miliona KM.


„Ranije smo raspisali tender za ovaj kapitalni projekat i izabrali projekt menadžera, koji će tijesno sarađivati sa opštinskom administracijom, a 1. avgusta bi trebalo da izaberemo izvođača radova“, rekao je Nešić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem i saradnicima.

Taj tunel, ističe Nešić, treba da bude dostojna kapija na ulazu u Pale i učinićemo sve da ga uradimo u skladu sa modernim standardima niskogradnje, što podrazumijeva sanaciju rasvjete, kolovoznih traka, odvodne kanale i sve drugo što bude potrebno.

Prema njegovim riječima, na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima u opštini Pale, uključujući i druge prioritete kao što su nastavak izgradnje puta Jasik-Triangla, što će biti u planu za narednu godinu, kao i putnog pravca prema Jahorini, što je povezano sa pripremama za narednu zimsku sezonu.

„Pokušaćemo i da rehabilitujemo magistralni put koji prolazi kroz Pale, jer je taj putni pravac, koji je trenutno u veoma lošem stanju, u nadležnosti našeg preduzeća“, najavio je Nešić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je sa vršiocem dužnosti direktora „Puteva Republike Srpske“ i njegovim saradnicima imao veoma koristan sastanak, na kome je glavna riječ vođena o razvoju infrastrukture u ovoj lokalnoj zajednici.

„Riječ je o investicijama kao što su rekonstrukcija tunela Kalovita brda, zatim o operativnim radnjama koje prate rekonstrukciju zaobilaznog puta preko Kalovitih brda, rješavanje pitanja zaustavljanja i preusmmjeravanja saobraćaja u vrijeme izvođenja radova, tako da građani u predviđenih 30 dana radova ne bi osjetili nikakve teškoće u saobraćaju preko područja na kojem žive“, pojašnjava Jugović.

Prema njegovim riječima, tenderska procedura je u toku i ovakvih sastanaka biće sve dok pomenuti projekti ne budu realizovani u cijelosti.

Jugović je takođe pomenuo sanaciju putnih pravaca prema Podgrabu i Jahorini, uključujući i rješavanja parkinga na olimpijskoj planini.

„Sva sredstva koja budu utrošena za pomenute radove dolaze iz budžeta `Puteva Republike Srpske` i ja sam im na tome veoma zahvalan“, naglasio je Jugović.

 

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare