Izbjeglice će biti smještene u nove prostorije

0
alt

ZVORNIK – Izbjeglice kojima su izgorjele barake u Karakaju kod Zvornika biće za dan-dva smještene u prostorije „Inženjeringa“ u Karakaju, izjavio je savjetnik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević.

„Dogovoreno je sa opštinom Zvornik da se ove prostorije okreče, pregleda elektro-instalacija, te da se interventno nabavi namještaj za smještaj četiri porodice koje imaju devet članova“, rekao je novinarima Dragičević, nakon obilaska zgarišta u Karakaju.

On je dodao da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske odlučilo da hitno izdvoji 6.000 KM za nabavku bijele tehnike i drugih elektro uređaja za ova lica, te izrazio nadu da će najkasnije do sutra ovaj posao biti završen, nakon čega će izbjeglice biti smještene u uslovnije prostorije.

„Planirali smo da u ovoj godini gradimo trajni smještaj za sve stanare kolektivnih centara Republike Srpske“, rekao je Dragičević i podsjetio da u Zvorniku ima 50 ljudi koji su smješteni u kolektivni centar.

Šef Kabineta načelnika opštine Zvornik Dušica Savić rekla je da će u najkraćem roku biti pripremljene i opremljene nove prostorije „Inženjeringa“ za ove izbjeglice.

Ona se zahvalila Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Zvornik, kao i vatrogascima Fabrike glinice „Birač“ koji su sinoć intervenisali, lokalizovali požar i spriječili da se vatra proširi na druge objekte.

U Karakaju kod Zvornika sinoć su potpuno izgorjele dvije barake u kojoj su bile smještene izbjeglice iz Olova i Kladnja. Istraga će pokazati koji su bili uzroci požara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare