Izabrano novo rukovodstvo aktiva žena, mladih i penzionera

0

U Kulturnom centru Pale večeras je izabrano novo rukovodstvo aktiva žena, penzionera i mladih socijaldemokrata Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Pale.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale Boško Jugović rekao je da će novi predstavnici ovih aktiva svojom energijom i novinama u radu pokazati da je SNSD na Palama najjača partija koja brani ustavotvorne principe Republike Srpske, oko koje treba da se okupljaju svi koji vole Republiku.

„U godini punoj izazova moramo da se okupimo i ovo večeras jeste vid okupljanja oko jedinog cilja, a to je poštovanje naroda. Mi smo posvećeni lokalnom stanovništvu, investicijama i svemu što Vlada Republike Srpske čini za Sarajevsko-romanijsku regiju. Posvećeni smo odbrani i očuvanju Srpske“, poručio je Jugović.

On je zahvalio dosadašnjim predsjednicima aktiva žena, penzionera i mladih socijaldemokrata koji su, kako je naveo, dali ogroman doprinos u prethodna dva izborna ciklusa i poželio mnogo uspjeha njihovim nasljednicima.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić rekao je da je večerašnji skup još jedna manifestacija snage SNSD-a, političke partije koja ima i organizaciju mladih, penzionera i aktiva žena čime pokazuju da svakoj grupi građana pristupaju na poseban način.

Šulić je izrazio zadovoljstvo što je na Palama kako bi podržao novu organizaciju mladih Pala i zahvalio dosadašnjem predsjedniku Luki Cicoviću koji je, kako je naveo, radio odličan posao i digao organizaciju na najviši mogući nivo.

„Siguran sam da će novo rukovodstvo nastaviti sve politike koje su mladi socijaldemokrati na Palama radili. Oni su bili jedan od najaktivnijih odbora i siguran sam da će tako i nastaviti“, poručio je Šulić.

Za predsjednika Aktiva žena izabrana je Nataša Slagalo, za Aktiv penzionera Dragiša Čvoro, dok je predsjednik Mladih socijaldemokrata Pale Boris Škipina.

Slagalo je rekla novinarima da je OO SNSD-a na Palama najjača politička organizacija u toj opštini i da to potvrđuje i večerašnja konferencija.

„Nećemo odstupati od politike SNSD-a koja je jasna i godinama se pokazala uspješnom i reprezentaivnom. Ciljevi su nam poboljšanje položaja žena u društvu kroz ekonomsku stabilnost, zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje, zaštitu zdravlja žena, naročito reproduktivnost“, istakla je Slagalo.

Škipina kaže da mu je čast i zadovoljstvo da u ovakvim vremenima vodi jednu od najjačih i najorganizovanijih organizacija u Republici Srpskoj sa više od 500 omladinaca i članova koji aktivno učestvuju u kampanji.

On je podsjetio da su mladi SNSD-a Pale uradili mnogo na uljepšavanju opštine Pale i grada Istočno Sarajevo, kao što je uređenje parka, klupa, mostova, igrališta do obilježavanja Dana srpskog jedinstva, te pozvao mlade da se uključe i daju svoj doprinos.

„Svaki doprinos lokalnoj zajednici jača Republiku Srpsku, a svi ovdje nastupaju zbog Republike i vole je“, naglasio je Škipina.

Čvoro je rekao da će se zalagati za ravnomjeran razvoj opštine Pale, za bolji materijalni položaj penzionera u ovom teškom vremenu i za njihovu bolju zdravstvenu zaštitu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare