Izabrano novo rukovodstvo

0

FOČA – Za novog predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije opštine Foča danas je izabran Srđan Stanković, koji će na toj funkciji zamijeniti Gordana Kalajdžića, dok će dužnost predsejdnika Skupštine i dalje obavljati Miloš Tomović.

Na šestoj redovnoj Izbornoj skupštini Boračke organizacije Foča imanovani su i ostali članovi Predsjedništva, te članovi Odbora porodica poginulih boraca i Odbora ratnih vojnih invalida.

Stanković je pohvalio prethodno Predsjedništvo da je dobro radilo, ali je rekao i da uvijek može bolje.

„U narednom periodu radićemo na većem zapošljavanju demobilisanih boraca i obezbjeđivanju penzije za one borce kojima ratni staž nije uplaćen. Tražićemo da zapošljavanje demobilisanih boraca i djece poginulih boraca bude prioritet u lokalnoj zajednici“, istakao je Stanković.

Tomović je istakao da je u ovoj opštini više od 70 odsto učesnika rata nezaposleno, što prelazi brojku od 3.000 demobilisanih boraca.

„Riješili smo mnogo problema demobilisanih boraca i porodica poginulih boraca, u vezi sa stambenim zbrinjavanjem i školovanjem djece poginulih boraca, a nezaposlenost je i dalje najveći problem, koji treba rješavati“, rekao je Tomović.

Na sjednici je izabran i Nadzorni odbor, kao i dva delegata koji će fočanske borce predstavljati u Boračkoj organizaciji Republike Srpske – Miloš Lazović i Milika Radović.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.foca24.info)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare