Izabrani kandidati za odbornike skupštine grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici izabrali su odbornike za Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Šantić istakao je da će imena kandidati za odbornike Skupštine grada biti upućena Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH koja će izvršiti provjeru i dodijeliti mandate.

„Ne mogu govoriti o imenima kandidata dok CIK BiH ne dodijeli mandate“, rekao je Šantić i dodao da opština Istočno Novo Sarajevo u Skupštinu grada imenuje pet odbornika.

Šantić je istakao da bi polovinom februara trebalo da bude održana konstitutivna sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo.

On je naglasio da će na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, koja bi trebalo da bude održana 5. februara, najvjerovatnije biti imenovan i zamjenik načelnika opštine, a to mjesto je pripalo PDP-u.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Slavko Tošović potvrdio je da bi polovinom februara trebalo da bude održana sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo u kojoj će SDS imati većinu.

Tošović je naglasio da će gradonačelnik biti iz SDS-a, ne želeći da govori o imenima. „Na Gradskom odboru SDS-a donijećemo odluku ko će biti gradonačelnik Istočnog Sarajeva“, rekao je on.

Skupština grada Istočno Sarajevo ima 31 odbornika od kojih opština Pale daje osam, Istočna Ilidža i Sokolac po šest, Istočno Novo Sarajevo pet, a po tri odbornika daju opštine Istočni Stari Grad i Trnovo.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare