Izabrana radna tijela gradskog parlamenta

0

ISTOČNO SARAJEVO – U nastavku konstitutivne sjednice Skupštine grada Istočno Sarajevo danas su izabrana radna tijela gradskog parlamenta. Nakon nastavka konstitutivne sjednica, koja je prekinuta 11. marta, Skupština grada na prvoj redovnoj sjednici usvojila je Izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog saobraćaja za 2012. godinu.


Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove Mile Borovina istakao je da grad subvencioniše osam prevoznika, a da je u budžetu grada za ovu godinu za ove namjene planirano 277.000 KM.

Borovina je istakao da je stanje u gradskom prevozu teško i da građani ne mogu biti zadovoljni, ali da ove godine nije bilo nijedne dojave građana da autobus nije došao i da djeca na vrijeme nisu došla u školu.

On je naglasio da je jedan od gorućih problema mali broj putnika na određenim relacijama, a građani traže da te linije ostanu, jer im služe za prevoz namirnica.

Borovina je rekao da je već stupio u kontakt sa Saobraćajnim fakultetom u Doboju radi izrade studije organizacije i razvoja gradskog i prigradskog saobraćaja u Istočnom Sarajevu koja bi trebalo da bude završena za nekolika mjeseca.

„Studijom bi bilo sve definisano kada je riječ o javnom gradskom prevozu“, rekao je Borovina i dodao da se razmišlja da jedan prevoznik preuzme cijeli javni prevoz, a da onda angažuje podizvođače, kao što se radi u Banjaluci i Bijeljini.

Odbornici SNSD-a glasali su protiv izvještaja, ističući da je javni gradski prevoz u „haosu“.

Odbornik te stranke Željko Stojanović istakao je da šest godina grad Istočno Sarajevo pokušava da napravi studiju izvodljivosti javnog gradskog prevoza što do danas nije učinjeno.

Stojanović je naglasio da je prva redovna sjednica Skupštine grada pripremljena haotično i SNSD zahtijeva ozbiljnost gradske administracije, jer sve što se radi mora da ima neko polazište i studiju, sa povratnim informacijama.

„U gradu vlada nered“, istakao je Stojanović i dodao da današnje informacije o kojima su odbornici raspravljali ne služe ničemu.

On je naglasio da SNSD zahtijeva da se odustane od prioritetnog cilja grada izgradnje azila za pse, a da se taj novac usmjeri u borbu protiv droge i opojnih sredstava.

Odbornici su na današnjoj Skupštini usvojili i Informaciju o preventivnom djelovanju protiv upotrebe droga i opojnih sredstava na području grada.

Usvojen je zaključak kojim se obavezuje Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti da u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti, resornim odjeljenjima opština, osnovnim i srednjim školama izradi program za suzbijanje upotrebe opojnih droga i o tome obavijesti Skupštinu grada.

Na sjednici je usvojena i Informacija o utoršku finansijskih sredstava datih srednjim školama u protekloj godini i plan utroška za 2013. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare