Izabrana najljepša dvorišta i balkoni

0

FOČA – Turistička organizacija opštine Foča organizovala je izbor najljepše uređenog dvorišta, terase i balkona, a danas je tim povodom načelnik opštine Radisav Mašić uručio novčane nagrade.
Jedno od najljepših dvorišta nalazi se u fočanskom naselju Samoborska, koje održava Vasa Čančar zajedno sa suprugom i djecom.

„Imamo dosta žive ograde, kaktusa oko 30 komada, svih vrsti biljaka. Sve slobodno vrijeme provodim u dvorištu u kojem uživam, ne idem na more i veliko mi je zadovoljstvo da održavam cvijeće“, rekla je Čančareva.

Jedno od nagrađenih je i dvorište Motela „Brioni“ na istoimenom ostrvu na rijeci Ćehotini, kojim gazduje Kazneno-popravni zavod Foča.

Upravnik Motela Miroslav Dunjić kaže da se svake godine u ovoj ustanovi trude da ostrvo bude što ljepše, te da je ono prepoznatljivo kao prijatan kutak za goste ne samo iz Foče, već i iz zemlja bivše Jugoslavije i inostranstva.

„Sa puno volje i ljubavi radimo da motel izgleda reprezentativno, a glavninu poslova oko uređenja nose osuđenici uz naše instruktore, koji im pomažu i daju sugestije šta da rade“, rekao je Dunjić.

Dragica Radović, čiji je suprug Milenko nagrađen za održavanje balkona, rekla je da nagrade daju podstrek, ali da nisu toliko bitne.

„Važna je ljubav prema prirodi, cvijeću i lijepom kutku, prema balkonu i lijepom dvorištu u kojima se okupljamo sa svojim prijateljima“, navela je Radovićeva.

Nagrade su podijeljene u četiri kategorije – dvorišta javnih ustanova, dvorišta zajednica etažnih vlasnika, dvorišta individualnih stambenih objekata i balkoni-terase.

Načelnik opštine Radisav Mašić objasnio je da opština na ovaj način stimuliše građane da uređuju životni prostor i da ga učine ljepšim.

Prema njegovim riječima, svake godine javi se veliki broj ljudi, a posebna radost je kada se javi neko novi jer suština i jeste da se stimuliše učešće u akciji.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare