Iz vrtića ispraćeno 30 budućih prvačića

0

SOKOLAC – Generacija od 30 budućih prvačića ispraćena je danas iz sokolačkog vrtića.
Riječ je od najstarijoj predškolskoj grupi uzrasta od pet do šest godina, mališanima rođenim 2015. godine, koji će od septembra poći u prvi razred osnovne škole.

Tim povodom priređena je priredba na platou ispred vrtića i obuhvatila je sadržajan muzički, plesni i recitatorski program.

Direktor Biljana Kosorić rekla je da su se zaposleni u vrtiću trudili da učine sve najbolje za ove mališane u postojećim uslovima.

Kosorićeva je naglasila da su juče raspisali konkurs za upis novih polaznika, koji će biti otvoren u narednih 15 dana, te podsjetila da sada imaju šest vaspitno-obrazovnih grupa koje rade u punom kapacitetu, što znači da bi bilo mjesta za upis samo u jednoj grupi novih polaznika rođenih 2020. godine.

„Očekujem mnogo prijava jer je dosta roditelja zainteresovano da upišu djecu u vrtić, a naše je da radimo u skladu sa raspoloživim uslovima“, rekla je Kosorićeva.

U sokolačkom vrtiću do sada je bilo 150 mališana, raspoređenih u šest vaspitno-obrazovnih grupa, a u septembru očekuju mnogo više prijavljenih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare