Iz Višegrada pomoć fočanskim električarima

0

FOČA – Radnici „Elektroprenosa“ iz Višegrada angažovani su na saniranju dalekovoda prema Tjentištu, kako bi pomogli fočanskim električarima u sanaciji brojnih kvarova na elektro-mreži.

U radnoj jedinici „Elektrodistribucije“ u Foči rečeno je da je snijeg pričinio ogromnu štetu, te da je samo uže gradsko područje pod naponom.

Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku električarima, očekuje se da bi struju u toku dana mogla dobiti naselja Brod na Drini i Miljevina, kao i područje Slatine.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća i ustanova nadležnih za održavanje lokalnih puteva, komunalne i elektro infrastrukture, da su angažovane sve raspoložive snage.

„I sutra je za sve njih radni dan, pa očekujemo da će efekti biti dobri i mislimo da će grad biti uredan i čist. Obezbijedili smo da svi građani koji su na dijalizi uredno stižu u bolnicu da bi mogli primiti terapiju, kao i svi kojima je potrebna medicinska pomoć“, rekao je Mašić.

On je napomenuo da su preduzete mjere da bi sutra pijačni dan protekao u najboljem redu, kao i da su obezbijeđeni uslovi da snabdijevanje vodom bude uredno.

„Sve ovo je potrebno uraditi, jer prema najavama meteorologa za dan-dva će možda biti hladnije vrijeme i može doći do zamrzavanja, pa bi onda imali pravo klizalište u gradu“, rekao je Mašić.

Iz Civilne zaštite posebnu pažnju skreću na obrušavanje snijega sa krovova, pa građanima ne preporučuju kretanje ispod nadstrešnica.

Zajednicama etažnih valsnika, preduzećima i ustanovama je upućen apel da očiste snijeg ispred svojih ulaza.

Mašić je pozvao građane da pomognu zimskim službama, te da budu strpljivi tamo gdje električari zbog velikog snijega ne mogu brzo da stignu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare