Iz saobraćaja isključeno 48 vozača

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom akcije “Alkohol” isključili su iz saobraćaja 48 vozača, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na upravljanje motornim vozilima pod dejstvom alkohola kontrolisana su 182 učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Centra.

Tokom akcije koja je provedena 7. i 8. marta od 22.00 do 4.00 časa, od 140 alkotestiranih vozača, 48 je isključeno iz saobraćaja, od kojih je deset odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

Kod 25 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,3 do jedan promila, kod deset vozača utvrđeno je prisustvo alkohola od jedan do dva promila, jedan vozač je iz saobraćaja isključen zbog prisustva alkohola u krvi preko dva promila, dok je kod dva vozača bilo od 0,0 do 0,3 promila alkohola u krvi.

Tokom prošle godine na području Centra iz saobraćaja su isključena 2.823 vozača ili 57 odsto više u odnosu na uporedni period. Od tog broja, zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 2.198 ili 78 odsto vozača.

S ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, akcija “Alkohol” biće nastavljena i u narednom periodu.

CJB Istočno Sarajevo apeluje na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise i prilagode brzinu uslovima i stanju puta radi svoje i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćajzu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments