Iz saobraćaja isključeno 25 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo tokom petodnevne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 25 vozača od kojih su tri lišena slobode.

Na alkohol je testirano 213 vozača, od kojih je jedan vozač odbio da se podvrgne testiranju, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Tokom akcije kontrolisano je 574 učesnika u saobraćaju, 160 vozača je prekoračilo brzinu kretanja vozila, a od toga je 131 vozač prekoračio brzinu od 11 do 20 kilometara na čas, 20 vozača je prekoračilo brzinu kretanja od 21 do 30 kilometara na čas, dok je devet vozača prekoračilo brzinu više od 31 kilometar na čas.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u periodu od 1. do 5. novembra realizovali su republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u organizmu kod vozača.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, a posebno da brzinu prilagode stanju i uslovima na putu, te da ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju.

Policijska uprava Istočno Sarajevo i u narednom periodu sprovodiće aktivnosti sa ciljem poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments