Iz budžeta Istočnog Sarajeva biće izdvojeno oko 125.000 KM

0

SOKOLAC – Iz budžeta Istočnog Sarajeva i u ovoj godini biće izdvojeno oko 125.000 KM za finansiranje rada Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ na Sokocu, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije, predsjednika Skupštine grada Miroslava Lučića i direktora škole Žarka Kovačevića.

Samardžija je rekao novinarima na Sokocu da je finansiranje materijalnih troškova srednjih škola jedna od nadležnosti grada, te da su stvorene materijalne i kadrovske pretpostavke za početak nastave u ovom srednjoškolskom centru u narednoj školskoj godini.

Prema njegovim riječima, u proteklih osam mjeseci ovaj grad je redovno izmirivao sve obaveze Srednjoškolskom centru, što će biti nastavljeno, ne samo prema ovoj školi, nego i svim srednjim školama na području grada.

On je napomenuo da će grad Istočno Sarajevo nastojati da posredstvom određenih projekata obezbijedi dodatna sredstva za ovu školu, a i ostale srednje škole na području grada da bi bili stvoreni što bolji uslovi rada.

Skupština grada za finansiranje srednjih škola izdvaja godišnje oko 600.000 KM iz budžeta.

Direktor Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ na Sokocu Žarko Kovačević istakao je da je škola spremna za rad u školskoj 2013/2014. godini, te da je u julu završen upis učenika u prve razrede škole u šest odjeljenja.

On je napomenuo da je ranije resorno ministarstvo finansiralo rekonstrukciju krova škole, da je urađena kotlovnica i video-nadzor, ugrađena nova stolarija i izvršeno opremanje kabineta računarima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare