Italijani uručili jednokratnu pomoć osnovcima

0

Italijanska nevladina organizacija „ABC Solidarnost i mir“ uručila je danas na Palama novčanu pomoć za 40 djece iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica koji pohađaju osnovne škole „Pale“ i „Srbija“.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da italijanska nevladina organizacija iz Rima već 27 godina dolazi na Pale i pomaže socijalno ugroženim i višečlanim porodicama.

Rajić je zahvalio za uručenu jednokratnu pomoć u vidu stipendije za 40 porodica, te podsjetio da organizacija 20 godina finansira dvije porodice.

„Nije im bilo lako doći do donatorskih sredstava, ali oni to uspijevaju svake godine. Drago mi je što nisu odustali od opštine Pale, koja je jedna od rijetkih opština koje su ostale u programu italijanske nevladine organizacije“, istakao je Rajić.

Predsjednik organizacije „ABC Solidarnost i mir“ Leonardo Aka rekao je da nastavlja rad svojih prethodnika, i da mu je drago što može pomoći djeci kojoj treba školska stipendija.

U ime opštine Pale dobrodošlicu prijateljima iz Italije poželjela je Sanja Kapuran, koja je i profesor u OŠ „Pale“, zahvalivši za podršku koju pružaju osnovcima sa Pala dugo godina.

„Danas smo imali priliku i da razgovaramo o mogućnostima za unapređenje saradnje, na čemu ćemo zajedno raditi u narednom periodu. Opština Pale će i ubuduće podržavati sve aktivnosti osnovnih škola“, navela je Kapuranova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare