Istočno Sarajevo okuplja pivare iz Srpske, FBiH i Srbije

0
Ilustracija
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu u subotu, 5. avgusta, biće održan treći Festival zanatskog piva koji organizuje Udruženje za promociju zanatskog pivarstva „Kištra“ iz Istočnog Sarajeva.

„Cilj ovog festivala je promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva“, rekao je Srni predsjednik Udruženja „Kištra“ Vedran Kurteš.

Prema njegovim riječima, na festivalu će učestvovati 15 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH Srbije.

„Na festivalu će se predstaviti proizvođači domaćeg piva ‘Kastrum’ iz Doboja, ‘Kraft delegat’, ‘Semizburg’, ‘Gelender’ iz Sarajeva, ‘Raft bruveri’ iz Foče, ‘Birokrata’ Pale, ‘Lovac’ iz Širokog Brijega, ‘Oldbridž’ Mostar, ‘Silvertaun bruveri’ iz Srebrenice“, precizirao je Kurteš.

On je najavio da će se, pored domaćih pivara, na festivalu predstaviti i neke od najvećih kraft pivara iz Srbije, a svoje učešće su potvrdili „Kabinet“, „Kaš“ i „Kors“ iz Beograda.

„S obzirom da će se, pored velikog broja domaćih pivara, na festivalu pojaviti i gosti iz Srbije, ovaj festival bez lažne skromnosti možemo već sada proglasiti za jedan od najboljih festivala kraft piva u BiH. Učinićemo sve što je u našoj moći da u budućnosti imamo još više izlagača, sa još kvalitetnijim zanatskim pivama“, rekao je Kurteš.

Festival će početi u subotu, 5. avgusta, u 17.00 časova na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Osim zanatskog piva, posjetiocima će biti obezbijeđen standardni roštiljski meni, kao i pivski kokteli.

U večernjem dijelu festivala sve posjetioce će zabavljati bendovi „Ozmud pinglvud“ iz Sarajeva i „La Granž tribjut tu Zi Zi Top“ iz Širokog Brijega.

Posjetioci festivala će uz ulaznicu, koja košta pet KM, dobiti dva kupona konzumacije koja mogu iskoristiti za probavanje nekih od preko 30 vrsta zanatskog piva, koje će se prodavati u cijenama od dvije do pet KM.

Organizaciju festivala pomogli su opština Istočno Novo Sarajevo i banjalučka pivara „Nektar“.

U organizaciji Udruženja „Kištra“ do sada su organizovana dva festivala zanatskog piva, koja su održana u septembru i decembru 2016. godine.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare