Источно Сарајево и Јахорина представили и зимску и љетњу понуду

0

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Иконић рекао је Срни да је задовољан бројем посјетилаца на штанду ове организације на Међународним сајму туризма у Београду, гд‌је су Источно Сарајево и Јахорина представили своју богату понуду.

„У првом плану је зимска туристичка сезона која је још у току, али ми смо на овом сајму ставили акценат и на љетњу туристичку понуду“, истакао је Иконић.

Он је додао да се Туристичка организација Источно Сарајево на сајму представила заједно са партнерима – Олимпијским центром „Јахорина“, Удружењем хотелијера Јахорина, великим бројем првиредника, угоститеља.

„Ове године обиљежавамо и 40 година од Зимских олимпијских игара, с нама је и наш препознатљиви /маскота/ Вучко, који изазива велику пажњу и штанд смо дизајнирали у том ретро стилу“, навео је Иконић.

Он је изразио задовољство што је Туристичка организација Источно Сарајево присутна на великом штанду Туристичке организције Републике Српске и што је дио комплетне понуде Српске.

„Али, Источно Сарајево се свакако представља самостално, с обзиром на то шта да има понуди, а прије свега то је Јахорина и скијање“, рекао је Иконић.

Он је напоменуо да је Јахорина актуелна и у љетњем периоду, јер живи свих 365 дана, али да се Туристичка организација Источно Сарајеву труди да афирмише и остале локалитете и понуди их током љета, као што су Равна планина, Романија и Требевић.

„Имамо разлога да се похвалимо, али и да понудимо активан одмор у природи, одлично уређене пјешачке и бициклистичке стазе, вожњу квадова, адреналински садржај као што је виа ферата `Соколов пут` на Романији која привлачи велики број посјетилаца“, рекао је Иконић.

Он је напоменуо да се на штанду Туристичке организације Источно Сарајеву посјетиоцима нуди „јахорински чај“, који је већ препознатљив јер се свих шест биљака, од којих се прави, бере на олимпијској планини.

На репрезентативном штанду Представништва Републике Српске у Србији и Туристичке организације Републике Српске у хали један Београдског сајма, као и на штандовима локалних туристичих организација и субјеката, представљена је туристичка понуда и потенцијали Српске.

Наступ на овом сајму је од великог интереса за Републику Српску, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Србије.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare